Slush Distribusjon AS

Hovedkontor og produksjon:
Tastagaten 34
4007 STAVANGER

Telefon: 51 51 03 50
E-post: post@mrslush.no

Hovedkontor og produksjonsanlegg ligger i matbyen Stavanger, her har vi et godt utgangspunkt for å produsere landets beste slush-vannis. Nå distribueres det meste av våre produkter gjennom grossister. Vårt mål er å levere kvalitetsvarer til markedets beste priser og at våre ansatte gjør sitt beste for å ta vare på sine kunder.

Historie

Vi introduserte slush-vannis til det norske markedet i 1980, da var dette et helt nytt produkt her til lands, og det ble stort sett brukt naturlige fagrestoffer i slushen. Etter hvert dukket det opp en del andre aktører og de hadde ”flotte sterke farger” (kunstige) og da forlangte også våre kunder slike farger. Så i noen år kunne vi tilby en dobbel linje med slush – en med naturlig og en med kunstig fargestoff. Det viste seg snart at det var størst etterspørsel etter slush med sterke farger og vi måtte gi opp den naturlige versjonen. Dette har vi aldri vært helt fornøyd med, og etter å ha blitt presentert for en britisk studie om virkning av kunstige fargestoffer i mat og drikke publisert i The Lancet, bestemte vi oss for å kjøre vårt eget løp og begynte å introdusere slush med naturlig farge. Fargene er nå erstattet av naturlig farge basert på frukt- og grønnsak konsentrater. For eksempel gult som er basert på sitron og tistel og rød basert på rødbete og gulrot. Vi må tilføre at Blå Bringebær smaken selvsagt inneholder kunstig fargestoff men at det innen næringsmiddelmiljøene jobbes med å finne frem til en naturlig basert blåfarge.

Fakta

Det er svært kostbart med naturlig utvunnet fargestoff så det er sikkert mye av grunnen til at det ikke blir brukt så mye av andre slushaktører. I EU og særlig  England har kommet langt på dette området med for eksempel giganter som Marks & Spencer som har krevd at leverandørene fjerner de aktuelle fargestoffene og ikke minst konserveringsmiddelet E211 Natriumbenzoat som også var nevnt i ”The Southampton study”.